Bryggor och bojar i alla former

Vi bygger din nya brygga i Stockholms Skärgård

Sjönära konstruktioner Sjönära konstruktioner Sjönära konstruktioner

Bryggor och bojar i Stockholms skärgård


Vi kan anlägga alla typer av bryggor, från en enkel flytbrygga via en klassisk stenkista till en kraftig kaj av stål och betong.

Flytbrygga blir stabil med flytblock av betong

Flytbryggor finns i många utföranden. I skyddade lägen och för små båtar kan det räcka med en lätt variant av trä med flytblock av plast. I Stockholms skärgård är behoven oftast större och en tyngre variant av träbrygga med flytblock av betong är att föredra. Helst lägger vi dock ut flytbryggor av betong då tyngden gör dem mycket stabila och relativt okänsliga för väder och vind.

Pålad brygga där djupet inte är för stort

Pålade bryggor är bland det mest klassiska som finns och fungerar på de flesta ställen där djupet inte är för stort. Pålade bryggor gör dessutom ett mycket litet ingrepp på den känsliga strandnära botten och med rätt konstruktion av själva bryggan hålls skuggningen av botten på en minimal nivå.

Stenkista gör en rejäl brygga

Vill man ha en riktigt rejäl brygga utan att göra avkall på trivseln som högkvalitativa naturmaterial ger är en stenkista det bästa alternativet. Är läget dessutom utsatt ger den kraftiga kistan ett mycket gott skydd mot vågor och hård vind. Givetvis arbetar vi med senvuxet svenskt blocktimmer av högsta kvalitet och livslängd och knutarna är laxade för högsta styrka och livslängd. Dymlingarna gör vi av lärk, ek eller rostfritt stål beroende på era önskemål.

Boj med kätting och betongankare

Bojar finns i ett snudd på oändligt antal färger, storlekar och former. Vi föredrar lite kraftigare bojar med kätting och betongankare på minst ett ton oavsett var vi ska lägga ut bojen, undantaget är större djup där tamp är att föredra. Detta eftersom bojbehov kan ändras och då är det att rekommendera att bygga för framtiden när man ändå gör det.

Kontakta oss för rådgivning inför din nya boj eller brygga

Med detta sagt kan vi givetvis installera och bygga vilken brygga eller boj som du vill och är du osäker på vad du behöver kommer vi gärna med tips och råd.

Bryggor kräver alltid strandskyddsdispens, ibland bygglov och generellt sett en anmälan om arbete i vatten.

Här är det strandskyddet som är det verkliga nålsögat att ta sig igenom och vi vet av erfarenhet att en rätt formulerad och välunderbyggd ansökan mångfalt ökar chanserna att få dispens.

Som tur är så är vi experter på strandskydd och företräder dig gärna mot både kommun och länsstyrelse.

Kontakta oss

Bilder från bryggprojekt och andra sjönära arbeten vi utfört i skärgården

Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB Bilder bryggor vi arbetat med Sjöstruktur AB

Följ oss på facebook för fler bilder och nyheter!

Avlopp i Skärgården

Avlopp stockholms Skärgård

Anläggning av enskilda avlopp

Med smidiga maskiner och transportbåtar erbjuder vi kompletta entreprenader inom avloppsanläggning i Stockholms skärgård.

Avloppsanläggning

MarkEntreprenader

Markentreprenader i skärgården

Sjöstruktur erbjuder markentreprenader

Vi utför markentreprenader i Stockholms skärgård och arbetar med kraftfulla, smidiga entreprenadmaskiner.

markentreprenader